ZS “Kotiņi” topošās uzturspeciālistes Paulas lekcijas 5-6 gadīgajiem bērniem par veselīgu uzturu un Rekovas dzirnavu saimnieces Vijas meistarklase darbiniekiem

ZS “Kotiņi” atrodas pašā Austrumu pierobežā. Kotiņu saimnieks atver savas  durvis un aicina ciemos, rādot, kā noris darbi saimniecībā, ka arī brauc ciemos!

1. martā mūsu iestādē notika topošās uzturspeciālistes Paulas lekcijas 5-6 gadīgajiem bērniem par veselīgu uzturu un meistarklase darbiniekiem kopā ar Rekovas dzirnavu saimnieci Viju.

Topošā uzturspeciāliste Paula pastāstīja bērniem par veselīga uztura pamatprincipiem, iepazīstināja ar  veselīgā uztura šķīvi, bērni veidoja veselīgā uztura šķīvi. Bērni bija iepazīstināti ar dārzeņu dažādību. Speciāliste pastāstīja par ūdens nozīmi cilvēka organismā un par to, cik ūdens ir jāizdzer dienas laikā.

Darbinieki tika iepazīstināti ar produktu audzēšanas un pārstrādes procesu, ar bezatlikumu saimniekošanas tehnoloģiju, kur blakus pamatproduktam radītais blakusprodukts tiek izmantots citās saimniecības nozarēs un jomās. Piemēram, izspiestu rapšu eļļu lej “vannās”, kad nosēžas nogulsni, tad eļļu lej pudelē, bet nosēdumus lieto lopbarībā. Neapstājoties pie iesāktā, Kotiņi sāka ražot arī savu pārtikas produkciju. Tikai viena iemesla vadīti – ēst pašiem, un piedāvāt citiem kvalitatīvu, zināmas izcelsmes ražotu produktu!

Dzirnavu saimniece Vija piedāvāja mums iesaistīties gardumu gatavošanā un visiem bija lieliskā iespēja  nobaudīt vietējo Latgales produktu garšu dažādā izpildījumā.  Gatavojām pupu plācenīšus, griķu plānās pankūkas un grubotto ar sīpoliem un sviestu. Viss garšoja fantastiski!!!  Uzzinājām daudz interesantu gatavošanas noslēpumu, redzējām produkcijas paraugus (kurus dalībnieki saņēma dāvanā) , uzzinājām saldā deserta recepti no pērļu grūbām!

Tā bija mums lieliskā iespēja gan bērniem, gan darbiniekiem gūt  unikālu pieredzi no ZS “Kotiņi” darbiniekiem!

Skip to content