Izglītojoša ekskursija uz Ančupānu mežu

 

Mežs mums rāda pasakainas ainas,
Starp koku galotnēm saule zied,
Meža laumas stāsta teikas, dainas,
Putni zaros līksmi dziesmas dzied.

 

Izglītojoša ekskursija uz Ančupānu mežu 10.septembrī

Saulainā septembra dienā grupas „Mārīte” audzēkņi devās mācību ekskursijā uz Ančupānu mežu, lai uzzinātu,  kas notiek mežā, kādi augi tur aug, kādi dzīvnieki dzīvo, ka mežā jāuzvedas?

Klusu ejot pa meža taku, bērni klausījās meža skaņas un putnu dziesmas. Vēroja kokus, sameklēja bērzu, priedi, egli, ozolu, jaunu koku un vecu koku. Uzzināja par mežā augošiem augiem, vēroja mazās skudriņas un atrada sēnes. Bērni uzzināja, ka  mežā par kokiem un dzīvniekiem un kārtību rūpējas mežsargs. Vēroja vai mežs ir piesārņots vai tīrs. Novērošanas laikā, audzēkņi secināja, ka cilvēki draudzīgi un saudzīgi izturas pret apkārtējo vidi. Jauki pavadītā diena mežā radīja jaunus iespaidus un pieredzi, palīdzēja bērniem vairāk uzzināt par meža vidi, dabas daudzveidību un nepieciešamību to saglabāt. Ekskursijas noslēgumā cienājās ar cepumiem un dzēra siltu tēju, kā arī spēlēja kustību rotaļas.

 

Grupas „Mārīte” pirmsskolas skolotāja Skaidrīte Jeršova

 

Šajā saulainajā dienā grupa “Bitīte” kopā ar grupu “Mārīte” brauca ekskursijā uz Ančupānu mežu.  Iepazīstot Rēzeknes tuvāko apkārtni, bērni centās noteikt rudens pazīmes. Vērojot kokus un lakstaugus, nostiprinājām vārdu krājumā to nosaukumus. Mežā meklējām sēnes. Meža Mikus labvēlībai pat noskaitījām dzejolīti, kas noteikti palīdzēja atrast celmenes.
Salasījām čiekurus, lapas un zariņus, ko izmantot rotaļās ziemā.   Sporta skolotāja mūs rosināja pasportot un iedrošināja pat kāpt pāri šķēršļu joslai, jeb nokritušajiem koku stumbriem. Bija arī atpūtas pauze ar siltas tējas dzeršanu.

Paldies bērnudārza administrācijai un pašvaldībai par brauciena organizēšanu un  autobusā šoferim, kurš mūs veda ekskursijā!

Grupas „Bitīte” pirmsskolas skolotāja Ligita

 

 

 

Skip to content