EIROPAS SPORTA NEDĒĻA 2024

EIROPAS SPORTA NEDĒĻA 2024

Jau ierasti septembra beigās – no 23. līdz 30. septembrim, Latvijā un visā Eiropā  ar daudzveidīgiem sporta pasākumiem tiek atzīmēta Eiropas Sporta nedēļa un tās ietvaros – Eiropas Skolu sporta diena, aicinot ikvienu piedalīties sportiskās aktivitātēs. Lai pievērstu uzmanību fizisko aktivitāšu un sportošanas nozīmīgumu, tāpēc arī šogad  mūsu PII “Varavīksne” audzēkņi   iesāka Sporta nedēļu, ar lapsiņu Tutu, kura visu nedēļu rādīja bērniem rīta rosmes vingrojumus.

Turpinot sporta nedēļu, gr. “Mārīte” un gr. ,, Bitīte” audzēkņi devās pārgājienā,, Pretī rudenim”, gar Rēzeknes  gleznaino upi, kur vēroja dabas pārvērtības,  koku un krūmu lapu krāšņumu, upes platumu un garumu, vēroja un lasīja ari ielu nosaukumus, minēja mīklas par dabu un piedalījās dažādās kustību aktivitātēs,, Peļu lamatas”, ,,Ieņem tukšo vietu” , ,,Zvejnieks un zivis”.

 

Eiropas sporta nedēļas ietvaros, pirmsskolas izglītības iestādes ,,Varavīksne” gr. ,, Mārīte” devās uz Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības stadionu , kur bija iespēja piedalīties ,, Sporta dienas “ rīkotajā pasākumā un sacensties ar citiem bērnudārza bērniem , Netradicionālajās stafetēs, Detektīvs, Pavāri,  Zvejnieks, Mākslinieks, Pastnieks, Autovadītājs, Celtnieks,  Baņķieris, ,Zīmuļa profesijas.  Piedaloties jautrajās un interesantajās stafetēs , bērni varēja parādīt savas fiziskās spējas – veiklību, koordināciju un ātrumu. Uzdevumu veikšana stacijās bija vērtēta ar punktu skaitu. Visi bija priecīgi un gandarīti par saviem sasniegumiem, piedaloties kopā ar citiem bērniem, jo beigās visus gaidīja garšīgas balvas un diploms.

 

Liels paldies I.Dreiskai , D.Štokmanei, T.Agulei un L.Rupainei  par sporta pasākuma organizēšanu un saliedēšanu.

 

 

Skip to content